Рахат тепеНа където и да поемеш из Стария град, вероятността пред теб да се появи неповторима гледка е гарантирана. Неравната калдаръмена улица под краката ти допълва възрожденския дух, който се промушва из еркери и клюкарници, за да съобщи сякаш из цялата махала за присъствието ти.

В тази част на града, светлината е толкова ослепителна, че направо изгаря очите ти, и колкото и да ги присвиваш, усещаш капките пот да се стичат от челото към веждите и клепачите ти…

Плътната сянка, прокрадваща се в далечината, след упоритото изкачване към хълма Небеттепе, не е мираж. Тук е може би единственоното място, в което природата печели в битката срещу термометъра.

От 1998г. насам на един от трите хълма си е проправила място емблематичната вече за града бирария„Рахат тепе”. Това е едно от малкото места, чието име абсолютно адекватно отговаря на усещането, което предлага атмосферата му – абсолютно блаженство..

Блажено е и всъщност цялостното преживяване в това заведение. На комбинациятa между духа на Стария град и гледката към съвременния, както и възможността едновременно с това да надигнеш чаша пенлива златиста течност, биха завидели дори и древните римляни.

Понякога, както повечето забележителности в Стария град, трябва да оставим да говори историята… За своите шестнадесет години „Рахат тепе” не спира да се развива, променя и подобрява, за да достигне сегашния си облик, на който много скоро ще се наслаждаваме целогодишно. Над 100 места ще ви посрещнат, за да Ви стоплят през студените месеци и 350 места ще ви разхлаждат в горещите пловдивски дни и нощи..

В стремежа си да удовлетвори всеки вкус, асортиментът на бира е може би най-големия в града, а на традиционната българска кухня се наслаждават не само местни, но и изключително голям брой чуждестранни туристи.

За да бъде пълно удоволствието от преживените емоции в Стария град на Пловдив, мястото е едно – Рахат тепе…